Maandag 11 mei 2015, Joomla User Goup Utrecht, locatie  zpot in De Meern.

responsive template'Het is leuk, handig, leerzaam en helemaal niet zo moeilijk om zelf templates te bouwen; zeker als je Bootstrap inzet en zelf een soort basis raamwerk als vertrekpunt gebruikt. Dat is winst op vele fronten' meent JUG Utrecht bezoeker Joris Lange (Smart Joomla Websites), 'zeker als je probeert die template zo kaal mogelijk te maken.'

Kant-en-klare templates zien er soms fantastisch uit, maar kennen in praktijk vaak nadelen. Er wordt bijvoorbeeld van alles geladen dat je nooit gebruikt. En als je iets wilt aanpassen, is het vaak flink puzzelen in andermans code. Dat kost veel laadtijd bij de gebruiker en veel ontwikkeltijd bij de bouwer. Zeker als je vaker sites bouwt, kan je die tijd maar beter steken in de ontwikkeling van een handig eigen raamwerk waarmee je makkelijker nieuwe templates kunt ontwikkelen. Zo kaal mogelijk, en toch breed inzetbaar, gebruikmakend van Bootstrap 3, Less en alleen de JavaScript- en CSS-code die je echt nodig hebt.

Reacties zijn welkom op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Meer Bootstrap 3 overrides zeker ook!