De meeste sites bouw ik vandaag de dag met een eigen template, geheel in stijl Smart Joomla Template genoemd. Uiteraard is deze template responsive. Ze bevat een handig module raamwerk waarmee (zeker in combinatie met Bootstrap) veel verschillende site layouts te realiseren zijn.

De template herbergt veel persoonlijke voorkeuren, is constant in ontwikkeling en zeker niet af. Wat ik onderweg bij leer, pas ik toe in deze basis template, zodra het inzetbaar lijkt te zijn in volgende projecten. De template is standaard ingesteld op gebruik van Bootstrap 3, jQuery, Less en FontAwesome, maar dat is uiteraard aanpasbaar.

Graag wissel ik ervaringen uit om deze oplossing verder te perfectioneren. Ik sprak er daarom o.a. over tijdens de Joomladagen 2016 (april 2016) en op de Joomla User Group Utrecht (mei 2015). In de beschikbare presentaties is meer informatie terug te vinden over deze template.

De laatst gedemonstreerde ziptemplate bestandenset is te downloaden. Het is geen af product, maar fijn leermateriaal en een handig vertrekpunt voor wie zelf Bootstrap 3 templates wil gaan bouwen.

Reacties op lezing en template zijn welkom op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Meer Bootstrap 3 overrides zeker ook!